duminică, 21 februarie 2010

Trateaza-te cu piper


Parca toata lumea in jurul tau sufera de cate o afectiune de sezon. Colegele tusesc, stranuta sau au migrene, iar tu te-ai saturat de pastile, chinuindu-te sa previi gripa sau raceala. 

Cauta de data aceasta in camara, unde bobitele mici de piper te pot ajuta sa faci fata cu brio multor afectiuni.

Piperul este regele condimentelor. In toata lumea se consuma anual tone de piper, de toate soiurile: negru, alb, rosu, cu bob rotund sau cu bob lung. Fructele piperului contin un alcaloid piperin cu un gust picant iute.

Insa el nu numai ca schimba radical gustul oricarui preparat, imprumutandu-i din savoarea inconfundabila, insa te poate ajuta si in tratarea urmatoarelor afectiuni:

Indigestie
Ai mancat o masa copioasa insa acum simti ca stomacul tau sta cu susul in jos? Inghite 2-3 boabe de piper negru cu o ceasca de ceai de sunatoare. Iti va linisti stomacul in mai putin de un sfert de ora.

Balonare
Ai probleme de tranzit intestinal insa nu te poti abtine sa nu consumi varza, vinete sau fasole? Iti poti linisti oarecum stomacul daca inghiti 4 boabe de piper negru si bei cu inghitituri mici o ceasca de ceai de marar.

Sensibilitate crescuta la frig
Anotimpul rece se mentine ca un cosmar pentru tine? Nu si daca vreme de o saptamana, la fiecare masa, consumi 2 varfuri de cutit de praf de piper negru, macinat.

Guturai
Ai reusit sa te alegi cu un guturai de toata frumusetea. Ei bine, vei scapa mult mai repede de el daca vei pune intr-o cana fierbinte de ceai de cimbrisor 2 varfuri de cutit de piper negru macinat. Bea acest ceai cu inghitituri mici si vei simti imediat efectele.

Tuse
Tusesti de nu mai poti respira si te-ai saturat de siropuri si pastile. Pune la macerat 3 zile intr-o sticla de 0,5 litri de alcool 4 linguri de piper macinat. Din acest macerat ia o lingurita si amestec-o cu niste ceai. Ia inghitituri mici de cate ori simti ca o sa incepi o repriza de tuse. Efectul este cel de anesteziere a gatului si de calmare a lui.

Astenie de primavara
Afara e frig, mohorat, iar tonusul tau este la pamant. Prepara-ti o omleta cu piper din belsug. Vei simti ca energia ta ajunge din nou la cote rezonabile.

Reumatism
Articulatiile tale au devenit dureroase, odata cu scaderea temperaturilor de afara. Prepara-ti o tinctura din alcool si piper negru si maseaza-ti zonele dureroase. Piperul ajuta articulatiile, incalzindu-le si facandu-le mai elastice.

Vitiligo
Pacientii cu deficienta de pigmentare se pot trata acum cu ajutorul unor substante extrase din piperul negru.

In timpul experientelor recente efectuate, oamenii de stiinta au studiat modul in care utilizarea alcaloidei numita piperin. S-a descoperit ca utilizarea piperinului reface si intensifica pigmentarea petelor albe ale pielii, dandu-i o nuanta maronie, deschisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails