marți, 16 martie 2010

Caciulita pentru Karina

Caciulita crosetata de Vika ,dar am ajutat-o si eu :)

duminică, 14 martie 2010


Echinaceea


La ce ne foloseste?

Echinaceea este cunoscuta ca fiind o planta ce intareste sistemul imunitar, lupta cu raceala, cu infectiile, e buna in tratarea unor boli ginecologice, amelioreaza durerile de dinti, vindeca mai repede ranile, calmeaza pielea iritata. 

Echinacea actioneaza ca un stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care si cresterea producerii de anumite celule albe din sange si intarirea peretilor celulari astfel incat bacteriile si virusii sa nu intre atat de usor in celule.


Probabil ca este cel mai bine cunoscuta pentru prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii, precum raceli si gripe. Au fost efectuate studii pe oameni pentru a aprecia eficienta echinaceei pentru aceste afectiuni, dar nu sunt relevante – unele au descoperit efecte antivitale semnificative, iar altele nu au descoperit nici o diferenta intre Echinacea si placebo (pilule de zahar inactiv).

In plus, rezultatele studiilor sunt greu de comparat deoarece s-a folosit o gama larga de produse, intensitati, doze si metode de tratament. In general, totusi, daca sunt administrate atunci cand apar primele simptome, produsele din Echinacea pot reduce perioada in care gripa si raceala sunt instalate. Luand Echinacea se diminueaza si severitatea infectiilor respiratorii virale, dar nu le si previne.

Efectele acestei plante de intarire a sistemului imunitar au fost intens studiate si asupra pacientilor ce sufera de cancer si SIDA. In Europa, Echinacea administrata intravenos a fost utilizata ca tratament ajutator in unele cazuri de cancer. Nu mai este utilizata atat de intens din cauza efectelor secundare asociate cu folosirea ei. Mai mult, nu au existat concluzii concrete cum ca ar fi cu adevarat eficienta.

Studii numeroase au evidentiat actiunea preparatelor cu echinaceea la nivel tisular inhiba hialuronidaza, ceea ce are ca rezulatat actiunea antiinflamatoare. S-a demonstrat de asemnea activitatea bacteriostatica si fungistatica asupra Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Trichomonas vaginalis, Epidermophyton interdigitale. Activitatea majora a produsului Echinaceea consta in stimularea nespecifica a sistemului imun, prin stimularea fagocitozei de catre macrofage si granulocite.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails