duminică, 21 februarie 2010

Alergiile: 4 remedii la tine acasa


Alergiile reprezinta o reactie a organismului propriu, manifestata ca raspuns la interactiunea lui cu anumiti factori din mediu. 

Ea este o reactie anormala, disproportionata si mult exagerata a sistemului imunitar, care ne semnaleaza ca e timpul sa luam masuri de urgenta.


Principalul anotimp declansator de alergii este primavara, cand, odata cu trezirea naturii la viata, aerul pe care il respiram se umple de alergeni.

Insa nu te culca pe-o ureche, caci odata cu venirea toamnei, alti alergeni te pandesc, asa ca e bine sa fii pregatita mereu.

Tratamentul de specialitate se impune in absolut toate cazurile de semnalare a unei alergii severe, insa, pe langa medicatia prescrisa de alergolog, ne putem ajuta organismul sa lupte mai eficient cu alergia prin intermediul acestor remedii, chiar la noi acasa:

Ai mancarimi puternice si/sau urticarie.
Daca nu ai apucat inca sa ajungi la medic, uita-te cu atentie in jur. Depisteaza eventualele cauze si stai departe de ele, pana la consultul de specialitate.

De multe ori este dificil de pus un diagnostic foarte exect privitor la tipul de alergie de care suferi daca te duci la medic stranutand din 10 in 10 secunde, cu nasul curgand, plina de eczeme si cu simptome de sufocare!

Ai gatul inflamat si dificultati in respiratie?
Gatul inflamat are numeroase cauze declansatoare, insa pana sa fii sigura ca este vorba de o alergie, ai la indemana un remediu destul de simplu: gargara cu apa calduta, in care ai dizolvat sare. Ajuta la diminuarea inflamatiei, fara efecte secundare.

Te mananca nasul, ochii si pielea de pe fata?
Poti suferi de "alergia de fan", chiar daca nu e primavera.

Ea se manifesta si toamna, odata cu caderea frunzelor si a pufului prezent pe ele. Ceea ce poti face pana sa ajungi la medic este sa iei antihistaminice usoare, pentru ameliorarea mancarimii.

Nu uita sa ii spui medicului de specialitate de ele, pentru a stii ca simptomele se manifestau mult mai virulent.

Incepi sa stranuti in preajma animalelor?
Cel mai probabil ai alergie la parul de animal, insa pentru a fi sigura si a nu induce medicul in eroare, fa cateva probe. Mergi la mai multe persoane care au animale si vezi exact daca ai reactii la pisica, la caine sau la alt animal.

De multe ori alergia la par de animal se confunda cu cea la praf, stiind ca in casele cu animale este mai mult praf, adus de ele pe labute, cand vin de afara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails