sâmbătă, 6 martie 2010

Fulgii de ovaz a very healthy thing:)


Fulgii de ovaz si cerealele contin antioxidanti care ajuta la formarea vitaminei E. Acesti antioxidanti inhiba sinteza colesterolului si mai nou s-a descoperit ca reduce nivelul de colesterol.
Asa cum mentionam anterior cresterea nivelului de colesterol este implicata in aparitia multor afectiuni cardiovasculare. 
Fulgii de ovaz, ca orice alti agenti de reducere a nivelului de colesterol sunt o parte importanta dintr-o dieta saraca in grasimi si bogata in fibre, dar la care exercitiile sunt bine-venite. 

Poti observa si singur beneficiile consumului de fulgi de ovaz numai daca consumi zilnic cate o jumatate de cana. De exemplu poti servi la micul dejun fulgi de ovaz cu lapte, este o combinatie ideala. Laptele iti asigura minerale importante, iar fulgii de ovaz fibre care grabesc instalarea senzatiei de satietate.

Persoanele care consuma cat mai mult ovaz prezinta mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima. 

Substantele fotochimice din ovaz au, de asemenea, proprietati care lupta impotriva cancerului.

Ovazul este o sursa buna de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. De asemenea, ovazul este o sursa buna de proteine.

Daca vrei ca fulgii de ovaz sa fie mai gustosi, amesteca fulgii de ovaz cu lapte, nu cu apa. In acest fel vei avea parte de mai mult calciu si proteine. De asemenea, daca vei pune fructe in fulgii de ovaz, gustul lor de va atrage mai mult.

Eu asa fac si chiar incep sa-mi placa neam-neam:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails