joi, 18 februarie 2010

Sinuzita – o problema dificila


Conform definitiilor oficiale sinuzita este este o inflamare a sinusurilor paranazale, care poate sau nu poate fi rezultatul unei infecţii, de la probleme bacteriale, virale, alergice, imunitare sau ale unor ciuperci. 

Dar indiferent ce inseamna si cum se manifesta, sinuzita este o problema cu care se confrunta cei mai multi dintre noi. In acest articol va vom prezenta cateva mijloace prin care puteti sa va ameliorati simptomele si neplacerile provocate de aceasta.

1. Inhalarea de vapori de musetel

1 lingura cu varf de musetel este oparita cu 1 litru de apa in clocot. Vaporii se inhaleaza stand cu capul sub un prosop. Dupa acest tratament stati cat mai mult timp la caldura.

2. Comprese cu bitter suedez pentru sinuzite frontale

Se aplica peste noapte comprese cu bitter suedez pe frunte, ochi si nas. Inainte de a pune compresa ungeti zona cu o crema, preferabil crema de galbenele.

3. Suc proaspat de varza alba

In fiecare nara se toarna cate 6 picaturi de suc proaspat de varza alba. Acest tratament se face in fiecare seara si in cazul sinuzitelor cronice.

4. Inhalatii de uleiuri

In 2 litri de apa fierbinte se pune un amestec de uleiuri de plante medicinale dupa cum urmeaza:
sunatoare – 15 picaturi
galbenele – 15 picaturi
catina – 15 picaturi
brad – 10 picaturi
menta – 10 picaturi

Acest tratament se realizeaza timp de 12 zile, in cazul sinuzitelor cronice. In cazul in care puneti comprese cu bitter suedez si/sau picaturi de suc de varza, faceti aceste inhalatii cu o ora inainte.

5. Sare grunjoasa

Puneti intr-un saculet sare grunjoasa. Incalziti saculetul intr-un vas pe aragaz. Puneti pe sinusuri pana se raceste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails